Hold deg god og varm under åpen himmel når du sover i hengekøye. Lagerpriser.no har både tipsene og produktene du trenger for en god natts søvn utendørs. 


Kjøp hengekøye


I ett med naturen

Det er ingenting som får deg så i ett med naturen som en natt i hengekøye. Overnatting i det frie er både behagelig og hyggelig, men for at søvnkvaliteten skal bli best mulig er det lurt å tenke på hvordan du skal forberede deg for natten. 

Dette trenger du for å sove godt i hengekøye:

 • Hengekøye i god kvalitet
 • Sovepose etter temperatur og vær
 • Presenning etter vær
 • Liggeunderlag
 • Myggnetting
 • Øyemaske

Sove ute under åpen himmel

Med våre tips sover du godt i hengekøya 


Det er mulig å sove ute året rundt, så lenge du forbereder deg godt og tar høyde for væromslag. Selv om sommeren kan det bli kaldt i løpet av natten, og da vil du være glad for en varm sovepose eller et ekstra pledd. Her er de viktigste tingene å tenke på når du skal sove ute:

Temperatur

Når du sover i hengekøye er det vanskelig å regulere temperaturen, nettopp fordi du ligger under åpen himmel. Samtidig er det viktig å opprettholde en god sovetemperatur for at du skal ha det mest mulig behagelig. 


Et godt tips er å velge en sovepose for litt kaldere temperaturer enn hva som er meldt. Mange foretrekker også å sove med lue, ettersom mye varme forsvinner ut av hodet.


Uansett temperatur er det viktig å isolere bunnen av hengekøya. Det er nemlig her det største varmetapet foregår – isolasjonen i soveposen blir klemt flat når du ligger på den, slik at du ikke er beskyttet fra kulde nedenfra. Dette løser du enkelt med et godt liggeunderlag. 

Tips til gode liggeunderlag:

 • Klassiske skumunderlag er tilstrekkelig om sommeren
 • Velg liggeunderlag med syntet- eller dunfyll på kjøligere netter
 • Om vinteren bør underlaget ha en r-verdi på minst 5
 • Reinskinn og saueskinn fungerer godt, men er tyngre å bære med seg

Vind og vær

Med en tarp til hengekøye er du sikret mot væromslag

Er det fare for regn eller vind i løpet av natten? I så fall bør du sette opp en tarp. Dette er en presenning som brukes som tak til hengekøya eller campingområdet, og som mange ser på som helt uunnværlig på tur. Har du først vent deg til å sette opp en tarp, er det liten sannsynlighet for at du lar den ligge hjemme neste gang du er på tur. 

Forhindre lys og innsyn

En tarp kan også brukes til å forhindre innsyn

Morgensola kan bli et problem for nattesøvnen, spesielt midt på sommeren når sola står opp før klokka fem. Mange foretrekker å ha en sovemaske med seg. Dette er den enkleste måten å blokkere ut de skarpe solstrålene på. 


Tarpen kan også brukes til å regulere lys og forhindre innsyn. En tarp er utstyrt med mange festepunkter, slik at det er mulig å spenne den opp i de aller fleste posisjoner. Vær kreativ og test deg frem, så finner du snart den optimale måten å bruke en tarp på. 

Behagelig sovestilling


Hvis det er første gang du sover i en hengekøye, kan den største utfordringen være å finne en behagelig stilling å sove i. Heldigvis har vi gode råd å by på her også.


For det første bør du ha med en pute, slik at nakken får god støtte hele natten. Det andre du bør støtte opp er ryggen, og det kan du for eksempel gjøre ved å plassere sekken din eller et ekstra pledd under knærne. 


Skal du sove ute flere netter på rad, anbefaler vi at du velger en dobbel hengekøye. Da får du større bevegelsesfrihet og kan endre stilling mens du sover. 

Beskyttelse mot mygg og kryp i løpet av natten

Hengekøye med myggnetting er et must


Til sist bør du sette opp en myggnetting slik at du slipper å få besøk av mygg og andre kryp mens du sover. Det enkleste er å kjøpe en hengekøye med påmontert myggnetting. Da kan du legge ut på tur uten å bekymre deg for at du har glemt myggnettingen hjemme. 


Kimola® hengekøye med myggnetting leveres komplett med både karabinkroker, tau og oppbevaringspose, og finnes i både én- og tomannsutgave:


Kjøp hengekøye

Slik setter du opp hengekøyen

Finn to trær og øv deg før du drar på tur


Har du aldri brukt en hengekøye før kan det virke komplisert, men øvelse gjør mester. Før du drar på tur kan det være lurt å ta med hengekøyen ut i hagen eller parken, finne to trær og øve – masse. 


En av de største fordelene med å bruke hengekøye på tur, er at den er så anvendelig. Du kan slå leir nesten hvor som helst, i motsetning til et telt som stiller mye større krav til underlaget. Vi kan by på følgende gode tips til deg som skal sette opp hengekøya for første gang:

Plassering av hengekøye

Et av de aller viktigste prinsippene innen friluftsliv, er at man ikke skal etterlate seg spor eller forstyrre det naturlige miljøet. Når du velger et sted å slå opp hengekøya for natten bør du holde avstand til:


 • Naturlige vannkilder
 • Vegetasjon
 • Dyrehabitater

Selv om du i prinsippet ikke trenger å tenke på underlaget, kan det likevel være greit å ta forholdsregler i tilfelle du skulle falle ut. Forsikre deg om at det ikke er noe skarpt under hengekøya, og at den ikke henger rett over vann eller myr. 

Hvilke to trær skal jeg velge?

Det er viktig å velge riktige trær å henge opp hengekøya i. Finn friske trær med tykke stammer, og pass på at trærne ikke er bebodd av dyr som kan bli forstyrret. Avstanden mellom trærne er ikke så viktig, ettersom du kan justere hengekøyen med stroppene som medfølger. 

Riktig oppheng og høyde

Selve opphenget bør ha en 30 graders fallvinkel. Da får du en mest mulig behagelig liggeposisjon. I tillegg bør bunnen av hengekøya være omtrent en halv meter over bakken, slik at det er enkelt å gå ut og inn av den. 

Bestill Outlag® hengekøye fra Lagerpriser.no

Kimola® hengekøye gir deg en god natts søvn

Med Kimola® hengekøye får du en god natts søvn ute. Den er utstyrt med en påmontert myggnetting, og laget i materialer tilsvarende det fallskjermer er laget av. Du kan derfor forvente god kvalitet og stabilitet av hengekøyen din. 


Kimola® hengekøye fåes både i én- og tomannsutgave. Tomannsutgaven passer flott for deg som liker å sove tett med din kjære, eller deg som skal på langtur og sove ute i flere netter. Den passer også fint for deg som skal på tur med barn, da dere har et fint sted å sitte på dagen. 

Tarp og liggeunderlag

I sortimentet vårt finner du Outlag® tarp og liggeunderlag som passer perfekt til hengekøyen. Bestill alt samlet, så er du klar for å sove ute i innen et par dager.


Når du bestiller fra Lagerpriser.no får du alltid smarte produkter til lave priser med rask levering. Bestill Outlag® hengekøye med myggnetting her:


Kjøp hengekøye